ازيكم يا حلوين انا النهرده عملتلكم موضوع الاكل الي كنت قايله عليه قبل كدا
۩₪۞ انتظرونـــــــيفي رمضــــــــــان۞₪۩
انا النهرده قولت اعملكم
اول اكل لاول يوم في رمضان
وانتظروني طوال الاسبوع ده انزلكم اول اسبوع في رمضان
علشان كل الفتوكات تحضر نفسها من دلوقتي علشان لو عندها عزومات
يله كله يقول
بسم الله الرحمن الرحيم
ويدخل بالشوكه والسكينه ههههههههههههه
طبعا لازم التمر يكون على سفرتنايوميا
الطبق الرأيسي معانا النهرده هوه
الخـــــروف
خروف
الوزن يجب ان لا يتعدى 18 ك جم ..ممكن نختار وزنه اقل حسب حجم الفرن المتوفر بالبيت .
بهارات عادي ..هيل ناعم ..ملح ..ليمون
الحشوة
رز مفلفل مع لحمة بدون لوز ..لانه هيكون اللوز طري مع الطبخ
الارز يجب ان يكون كوب طويلة او مخلوط 2\3 كوب طويلة و1\3 كوب عادية .
المقادير لخروف وزنه 18 كغم
بهارات الارز
رز مفلفل مع لحمة بدون لوز ..لانه هيكون اللوز طري مع الطبخ
الارز يجب ان يكون كوب طويلة او مخلوط 2\3 كوب طويلة و1\3 كوب عادية .
المقادير لخروف وزنه 18 كغم
بهارات الارز
2كغم رز قبل النقع طبعا + كيلو لحمة مفرومة خشنة .
طريقة العمل
يجب تحضيره ليلا
نغسل الخروف جيدا ونفركه بالملح والليمون
ثم نفركه بالبهار والهيل من الداخل والخارج ونعمل شقوق
باطراف الخروف ونلفه بكيس نايلون ونتركه حتى الصباح
يجب وضعه بالثلاجة اذا كان الجو صيف .
في الصباح نحضر الحشوة بتقلية اللحمة واضافة الارز والبهارات والملح ونضيف له الماء ..
نتركه حتى ثلاث ارباع النضج ..افضل شئ
بعد ذلك نحشي الخروف بالحشوة ونقوس الخروف حتى لا يأخذ مساحة كبيرة بالفرن .
بعد ذلك نجهز ورق القصدير وافضل ان نضيف ايضا
راقة اخرى حتى يصبح اربع راقات من القصدير
نضع على القصدير كما هو واضح جزر ..بصل ..كرفس (سلري)
فهذه الخضار تعطي اللحمة نكهة محببة .
وقبل لفه نضع كوبين ماء
ثم نلف الخروف جيدا من كل الجوانب
بعد ذلك نضعه في الفرن لمدة اربع ساعات على نار هادئة الى متوسطة .
طبعا نراقب الفرن بين الوقت والاخرى حتى نتأكد ان الماء لم يجف وفي حال جفافه ممكن نضيف كوب في السدر حتى لا يحترق .
بعد ذلك نخرجه ونزين سدر كبير بأوراق الخس ونضع الخروف عليه
الطبق الثاني
الارز بالخلطه
يغسل الارز ويصفي
نضع كميه كثيره من الثمن والزيت
ونضع الارز بعد ان يسخن السمن او الزيت
ثم نقلبه لحد ما ياخد لون الزهبي الغامق
وبعد ذلك نصفيه في مصفاه
ونضعه في الحله ونضع عليه كميه من
الملح _ فلفل _ قرفه
ونضع عليه مرقه سخه
ثم نسويه
تحضير الكبد والقوانص
نبشر بصل ونحمره لحد ما يصفر
ونضع عليه القوانص
ونضع عليها فلفل وقرفه
ونقلبهم لحد ما يستو بقليل من الماء
وبعد ذلك نضع الكبده
وبعد السوي نصع الملح
لتحضير المكسرات
نقطع المكسرات قطع صغيره بعد تقشيلاها
ونقلبها بالسمن
وبعد ذلك نضع الزبيب
واول ما تحمر نطفي عليها النار
وبعد ذلك نقوم بغرف الارز ونض عليه الكبد والقوانص
وبعد ذلك نضع عليه المكسرات
السلطات
سلطة الطحينة
وسلطة خضراء
العصائر
الخشااااااااااف
طريقه التحضير
بلح
مشمشيه مقطع
قراصيه مقطع
تين مقطع
زبيب
نغسلهم ونضع عليهم مايه وسكر حسب الرغبه
وينقع لمده 6 ساعات
ونضعهم في الثلاجه
وقبل الفطر نقطع عليهم موز
السحـــــــــــــــــور
طريقة رهيبة لعمل الفول المدمس
المقادير:
1.(2)كوب فول نظيف منقوع في ماء ساخن لمدة 3 ساعات لازم سخنة يا جماعة
2.ملعقة ارز+ملعقة عدس+طماطم+4 فصوص توم
3.نضع كل هذا في الادرة علي النار
4.نتركه حتي الغليان
5.ثم ننقله ونضعه علي سخان خاص بالفول(الهدف منه نار هادئة جدا)
ممكن يوضع علي العين الصغير وتوضع تحته شياطة ويوطي عليه جامد
6.اضافة ماء علي فترات متقطعة ويجب ان يكون مستوي الماء اعلي من الفول
ملحوظة مهمة اوي
يجب ان يكون الماء المضاف ساخن وبيغلي
7.يقلب الفول علي فترات متقطعة
المكونات
مقدار الفول حوالى ربع كليو +
حمص (بليله)مقدارحوالى نصف كوب
+نصف كوب عدس اصفر
+ مقدار بسيط من الفول المدشوش
+4فصوص ثوم + 2 حبة طماطم
+ مدقوق توم وفلفل وكمون (غير الاربعة فصوص السابقه)
الطريقة
ينقع الفول + الحمص+ الفول المدشوش فى ماء ساخن لمدة ساعتين ثم يغسل بعد ذلك
يوضع في الدماسه او اناء غويط+ العدس المغسول + الثوم الصحيح + الثوم المفرى مع
الكمون +الفلفل + الملح + 2حبة الطماطم المقطعة 4قطع ويوضع عليهم الماء الساخن
يغلى على النار
ثم تهدئة النارقليلة جدا حتى يستوى مع مراعاة تذويدة بالماء الساخن عندما تنقص الماء حتى
يستوى وبالهناء والشفاء *************ابتساماتابتسامات
ملاحظه :-
يترك الفول علي النار حوالي 3-4 ساعات عل نار هادئه حتي يستوي
طريقة عمل الزبادى بالبيت
يغلى اللبن ويترك حتى يكون دافئ وبعد كدة نجيب نصف معلقة زبادى ونضعة فى كوب
ونقلبة لحد متكون لينةاوزى اللبن كدة ونجيب حبة لبن عليهم ونقلبهم وبعد كدا نحطة على باقى
اللبن ونكون مسخنين الفرن من قبل نصب اللبن فى الكوبيات ونضعة فى صنية ونغطها بغطاء
وبعد كدة بفوطة وتتدخل الفرن ونسبها لحد متماسك لساعة اواكتر وندخلها التلاجة وبالهنا معلومة
كيلو لبن بيعمل 6 اكواب شاى كبيرة
الأحد أكتوبر 03, 2010 4:32 pm من طرف EMINEM
» تحميل لعبة شركة المرعبين المحدودة
الإثنين أغسطس 30, 2010 2:23 am من طرف EMINEM
» تحميل لعبة شركة المرعبين المحدودة
الإثنين أغسطس 30, 2010 2:23 am من طرف EMINEM
» تشغيل العاب بلاى ستيشن 2 على الكمبيوتر +شرح بالصور
الإثنين أغسطس 30, 2010 2:16 am من طرف EMINEM
» كابيللو يَفتح الباب لعودة ديفيد بيكهام للمنتخب الإنجليزي
الإثنين أغسطس 30, 2010 2:05 am من طرف EMINEM
» كابيللو يَفتح الباب لعودة ديفيد بيكهام للمنتخب الإنجليزي
الإثنين أغسطس 30, 2010 2:04 am من طرف EMINEM
» لاعبو الشبيبة يشتبكون مع أحمد حسن عقب اللقاء
الإثنين أغسطس 30, 2010 2:02 am من طرف EMINEM
» اصابة أحمد فتحي بشد في العضلة الخلفية
الإثنين أغسطس 30, 2010 1:48 am من طرف EMINEM
» جماهير الاهلي تطالب برحيل البدري و عودة جوزيه
الإثنين أغسطس 30, 2010 1:43 am من طرف EMINEM